Komma igång med träningen

Innan jag började med träningen och hade precis börjat så tyckte jag det var supersvårt att hålla igång med träningen, kunde gå ett bra tag innan jag gick till gymmet igen, tappade motivationen väldigt ofta m.m. Så nu tänkte jag komma med några förslag på hur man kan komma igång och samtidigt ha motivationen kvar.
 
Sätt upp mål - Sätt upp "mål" på hur du vill att din kropp ska se ut, och försök uppnå det så mycket som möjligt. Det kommer ta tid i början att se resultat, men när du väl börjar se resultaten så kommer det bli så mycket roligare att träna, och du kommer bli mer motiverad. Sätt hela tiden upp olika mål inom träningen, tex. att man ska klara 10x3 i squats och när man har klarat de så sätter man upp nya och högre mål. På så sätt håller du din motivation uppe.
 
Ge aldrig upp - Jag vet att det kommer dagar då man känner att man inte orkar gå till gymmet, ett tips är att ta en vilodag då, och kör på hårdare nästa dag, eller så tvingar du dig själv till gymmet för efter träningspasset så kommer du känna dig så grym, och du kommer må fruktansvärt bra. Även om du inte orkade särskillt mycket på passet, kanske att du inte kunde ta lika mycket vikter i benböj som du gjorde förra träningspasset så är det lugnt - alla har där det går sämre med träningen än vissa andra, och det spelar ingen roll hur länge man har tränat, alla har de någon gång.
 
Träna med en någon - Träna med någon är något jag varmt rekomenderar.  I början var det nästan ett måste för mig, ville ha någon att träna med som också kunde pusha mig i övningarna där jag var lite svag, men också ge mig creds där jag gjorde bra i från mig. Det höjer verkligen självförtroendet och självkänslan enormt. Man kan ju också lära sig andra övningar från personen man tränar. Att göra samma övningar varje vecka blir tråkigt till slut och det är då man kan ha lätt att tappa motivationen, tro mig. Det har hänt mig massvis med gånger.
 
Dela upp dina måltider - Detta är nog det bästa tipset jag kan ge, och någonsin kommer att kunna ge. Kommer säkert skriva det flera gånger. För många i början så är det jätte svårt att äta nyttigt som är super viktigt för att kunna se resultat, ett jätte bra tips är då att dela upp dina måltider till flera småmål om dagen. Frukost, lunch, mellanmål, middag och sen något litet på kvällen kanske. Men absolut inte allt för sent. Tänkte skriva ett inlägg lite senare där jag skriver vad jag brukar äta, och olika tips på maträtter osv.
 
 
 
 
Bilder från wehearit
 
2014-08-29 - 12:05:00 || Work out

RSS 2.0